Блаженніший Святослав привітав с. Богдану Подней, ЧСВВ, із столітнім ювілеєм
  • Чтв, 11/02/2016 - 12:43

Нещодавно, 9 січня 2016 року, с. Богдана Подней, ЧСВВ, відзначала свої столітні уродини, а також 83-річчя монашого служіння. Цю подію не оминув увагою Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Він надіслав ювілярці до м. Джекінтон, штат Пенсільванія (США), свою грамоту. Цю грамоту сестрі вручили с. Дія Стасюк, генеральна настоятелька ЧСВВ, та с. Доротея Анна, провінційна настоятелька ЧСВВ.

«Святкування вашого ювілею - це визначна подія для всіх богопосвячених осіб нашої Церкви. Своїм молитовним подвигом ви спасаєте для Христа не тільки себе, а й усіх, кому так жертовно і віддано служите. Ваше довголітнє служіння, дорога сестро, є великим благословенням для Чину Василія Великого та єпархій нашої Церкви в США. Протягом цих років Господь щедро обдаровував вас своїми дарами, які ви примножили у своєму житті», – ідеться у грамоті.

Додамо, протягом свого земного шляху черниця зробила великий внесок у розвиток ЧСВВ. Вона була вчителькою в академії Святого Василія та професором в коледжі Манор, а ще багато працювала в різних парафіях США. Як провінційна настоятелька, вела свою спільноту через зміни в релігійному житті, які були задекларовані Другим Ватиканським Собором. Також кілька років с. Богдана проживала в Канаді, де розпочала місію сестер-василіанок на цих теренах.