Блаженніший Святослав привітав владику Івана Мартиняка з ювілейними датами
  • Чтв, 20/06/2019 - 17:28

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав привітав владику Івана Мартиняка, митрополита-емерита Перемишльсько-Варшавського з ювілейними датами: з 80-річчям з дня народження, з 55-річчям священичих свячень та 30-річчям єпископської хіротонії.

«Бажаю особисто та від імені Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви щиро привітати Вас з нагоди святкування Ваших ювілеїв», – мовиться у привітальному листі.

Як ідеться у привітанні, святкування цих ювілеїв – це велика подія для всієї Церкви. «Разом із Вами заносимо до престолу Всевишнього наші молитви, дякуючи Йому за те, що покликав Вас на дорогу жертовної посвяти Церкві та рідному народові. Ваше багатолітнє святительське служіння на теренах Польщі є взірцем життя доброго пастиря. У Вашій особі священнослужителі завжди знаходять вірного наставника та сердечну підтримку. Для сотні тисяч вірних нашої Церкви, які, шукаючи кращої долі, опинилися на теренах Польщі, Ви стали добрим батьком, ревним проповідником Христової правди, захисником їхніх прав і свобод. Ваше життя і служіння повне Божого благословення, яке рясними плодами вилилося на нашу Церкву», – написав Предстоятель.

Глава Церкви відзначає активну участь ювіляра у діяльності Синоду Єпископів УГКЦ та беззаперечний авторитет серед владик, що сприяло прийняттю багатьох важливих рішень для блага Церкви.

«Це свідчить про Вас як про людину великої віри, глибоких поглядів і широких знань. Тож іще раз вітаємо Вас і бажаємо допомоги Святого Духа в усіх ваших починаннях на славу Божу та для добра Церкви й народу», – сказав у листі.