Блаженніший Святослав про ікону «Милосердя Двері»: «Вона з найвищого престолу Католицької Церкви промовляє про Україну і молиться за нас»
  • Срд, 09/12/2015 - 16:56

«Мати Божа захотіла поїхати до Рима відкрити для України Двері милосердя». Цими словами Митрополита Івана (Мартиняка) з Перемишля Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав в інтерв’ю Радіо Ватикану прокоментував присутність чудотворної ікони «Милосердя Двері» на урочистостях у Ватикані з нагоди відкриття надзвичайного Святого року Божого милосердя.

Предстоятель відзначив, що «Милосердя Двері» – це стародавня чудотворна ікона, яка належить Греко-Католицькій Церкві, була коронована в 1996 році. «Це був момент великого відродження, зокрема Греко-Католицької Церкви в Польщі. І знаючи про цю ікону як про «Милосердя Двері», ми поділилися цією думкою з отцем Раньєро Канталамессою, який читав для нас реколекції, а він у свою чергу саме про цю набожність, саме про це почитання «Дверей милосердя» в особі Богородиці розповів Папі. І Святіший Отець захотів, щоб та ікона прибула до Рима», – розповів Глава Церкви.

На його враження, це чудо, що за один день вдалося полагодити всі формальності й вона «прибула вчасно і відкрила двері Милосердя для всієї Вселенської Церкви і з найвищого престолу Католицької Церкви промовляє про Україну і молиться за нас».

Департамент інформації УГКЦ