Блаженніший Святослав про Синод єпископів УГКЦ 2014 року
  • Втр, 22/07/2014 - 16:03

7–14 вересня 2014 р. у Брюховичах, поблизу Львова, відбудеться Синод єпископів УГКЦ на тему: «Відповідальність за Божі дари».

Як розповідає Блаженніший Святослав, Глава й Отець УГКЦ, у відеоблозі для «Живого.ТБ» про перебіг роботи Синоду, до його підготовки й організації «залучено все церковне Тіло». Бо, за його словами, Синод своїми рішеннями впливає на життя парафій та різні ініціативи, що стосуються і мирян. Як зазначає Глава Церкви, напередодні вірним повідомляють тему, яку Синод розглядатиме, щоб і вони могли долучитися до його проведення.

 

Щодо теми Синоду єпископів УГКЦ: «Відповідальність за Божі дари», то вона, на думку Блаженнішого Святослава, важлива, адже кожна людина обдарована Богом. «Наш обов’язок – вміло і правильно управляти Божими дарами. Ми,одержуючи дар, одержуємо і відповідальність за нього. Тож повинні прозвітувати перед нашим Творцем за ці дари», – пояснює він.

Є різні види дарів: часу, здоров’я, фізичних можливостей, талантів і обдарувань тощо. «Основна ідея відповідальності полягає в тому, що дари не дані нам як ексклюзивна власність. І тому добре управляти Божими дарами – це ділитися ними з нашими ближніми. Лише тоді вони будуть помноженні й зростатимуть», – пояснив він.

Наприкінці Блаженніший Святослав закликав молитися за успішне проведення сесії Синоду та задуматися над ефективністю управління своїми дарами.