Блаженніший Святослав проголосив храм у Канберрі паломницьким місцем
  • Птн, 26/09/2014 - 10:29

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час Архиєрейської Літургії проголосив сьогодні, 25 вересня, храм Святого князя Володимира в столиці Австралії Канберрі паломницьким місцем для всіх вірних українських греко-католиків, що живуть в Австралії.

Блаженніший Святослав передав до храму Святого князя Володимира мощі священномученика Володимира Прийми, якого минулого року в Страдчі було проголошено покровителем мирян УГКЦ.

Верховний Архиєпископ зазначив, що молиться, аби наші люди в Австралії ніколи не втратили віри своїх батьків і ніколи не перестали бути самими собою.

Співслужили з Главою Церкви Апостольський нунцій в Австралії Пол Галагер та владика Петро (Стасюк), Єпарх Австралії, Нової Зеландії та Океанії.

Варто відзначити, що настоятелем храму Святого Володимира є о. Лоуренс Фут, який не має українського коріння, але зумів вивчити українську мову. І вже багато років служить нашій Церкві. Водночас о. Лоуренс є капеланом для студентів і викладачів Австралійського національного університету в Канберрі.

Разом помолитися з Блаженнішим Святославом прийшов з родиною о. Михайло Соломко – настоятель храму Святого Миколая Чудотворця Української Автокефальної Православної Церкви. Перед цим Глава Церкви помолився за упокій душ біля пам’ятника Голодомору 1932-1933 років, який знаходиться на подвір’ї храму Святого Миколая Чудотворця УАПЦ.

На Богослужіння з Главою УГКЦ прийшов і тимчасово повірений у справах України в Австралії пан Микола Джиджора з родиною.