Блаженніший Святослав провів зустріч з провідними науковцями і філософами
  • Срд, 27/10/2021 - 09:35

«Quo vamos?» (з лат. «Куди прямуємо?») – під такою назвою в понеділок, 25 жовтня 2021 року, в резиденції Отця і Глави УГКЦ у Києві відбулася зустріч Блаженнішого Святослава з колом провідних науковців і національних експертів у сфері філософії. У ході бесіди учасники обмінялися думками щодо основних сучасних тенденцій і перспектив розвитку людини, людського суспільства та національної держави.

На думку Блаженнішого Святослава, невпинні трансформації в сучасному світі вимагають від нас відваги смиренно слухати та постійно навчатися, а глибше розуміння основних соціальних і культурних динамік сьогодення дозволить Церкві краще послужити сучасній людині в контексті новітніх викликів. Тому Церква тепер постійно шукає нових шляхів і форм діалогу з людиною, аби краще її почути.

В обговоренні брали участь відомі українські філософи: Андрій Баумейстер, Михайло Мінаков, Сергій Пролеєв, Олег Хома, Тарас Лютий, Олександр Філоненко та радник Глави УГКЦ зі стратегії комунікації о. Андрій Зелінський, ТІ.