Блаженніший Святослав Шевчук виступив на пленарній Асамблеї Ради Єпископських Конференцій Європи
  • Суб, 12/09/2015 - 21:43

Як ми вже інформували у Святій Землі відбувається чергова щорічна пленарна Асамблея Ради Єпископських Конференцій Європи. Вона проходить від 11 до 16 вересня на запрошення латинського Патріарха Єрусалиму.

У програму зустрічі входять роздуми над постаттю Ісуса Христа в контексті актуальних викликів Церкви у Європі, а також – молитви у різних святинях, які сягають початків християнської віри. У контексті приготування до Синоду Єпископів про сім’ю та напередодні Всесвітньої зустрічі родин у Філадельфії, у вечірні години суботи 12 вересня в Назареті буде проведене молитовне чування в наміренні сімей.

Папа Франциск привітав учасників Асамблеї окремим листом, запевняючи свою молитву та бажаючи, щоб вони оживили свій апостольський запал свіжістю Євангелія та молились за Синод Єпископів, щоб «Церква змогла дедалі більше та успішніше відповідати на потреби сім’ї».

Вранці в суботу 12 вересня виступав Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук. Він наголосив на стражданні народу України, на понад мільйоні жертв та мовчанні міжнародної преси. Блаженніший подякував Церквам Європи, благодійній організації «Карітас» за їхню допомогу, одночасно закликаючи підвищити обізнаність щодо триваючого конфлікту та страждань, яких зазнає український народ.

Рада Єпископських Конференцій Європи об’єднує провідників 33-ох європейських єпископатів, до яких приєднуються архиєпископи Люксембургу й Монако, маронітський архиєпископ Кіпру, ординарій Кишинева, греко-католицький єпарх Мукачева та Апостольський Адміністратор Естонії, які представляють католиків 45 європейських країн. Україна має в Раді трьох представників – Главу Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства, Голову Конференції Римо-Католицьких Єпископів в Україні та Мукачівського єпарха.