Блаженніший Святослав та архієреї УГКЦ з різних країн світу 29 серпня відвідають Коломию
  • Нед, 23/08/2015 - 01:01

29 серпня Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) та понад сорок єпископів, які представляють нашу Церкву в різних країнах світу, прибудуть до Коломиї, щоб вшанувати світлу пам'ять архієреїв Коломийсько-Чернівецької єпархії владик Павла Василика та Миколая Сімкайла.

У зв’язку з проведенням у м. Івано-Франківську Патріаршого Собору - "Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом - 25-27 серпня та Синодом Єпископів УГКЦ, що відбудеться 30 серпня - 6 вересня у м. Івано-Франківську, Блаженніший Святослав та єпископи виявили бажання молитовно вшанувати пам'ять визначних владик з Коломийсько-Чернівецької єпархії - кир Павла Василика та Миколая Сімкайла.

Верховне духовенство УГКЦ прибуде до катедрального собору Преображення Христового м. Коломиї о 9.00 год. О 9.30 у головній святині єпархії розпочнеться заупокійна Божественна Літургія, де архієреї молитимуться за спочилих у Бозі своїх співбратів у єпископстві.

Опісля архієреї відвідають музей сакрального мистецтва, що при катедральному соборі, де збережена вся колекція старовинного церковного мистецтва, зокрема ікон, які впродовж життя збирав світлої пам’яті владика Миколай Сімкайло.

Духовенство також планує відвідати Національний музей народного мистецтва Гуцульщини і Покуття імені о. Йосафата Кобринського та музей "Писанка".

Унікальну святиню підпільної УГКЦ єпископи також відвідають в Яремче (Дорі), де збережена капличка в якій відправлялися Богослужіння і уділялися Святі Тайни у часі переслідування і заборони УГКЦ, зокрема священиком о. Михайлом Косилом. Ця будівля була також центром підпільної семінарії УГКЦ. Тут уділяв священичі свячення світлої пам’яті владика Павло Василик.

Під час повернення до Івано-Франківська верховне духовенство відвідає музей “Історії підпільної Української Греко-Католицької Церкви” в с. Фетьків, що на Надвірнянщині. В ескпозиції музею представлено: літургічні і особисті речі духовенства та вірних 1946-1989 років, колекція антимінсів, стародруків, ручних хрестів, фотографій, документів, а також унікальна збірка довоєнних та підпільних монаших габітів.

Правлячий архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії кир Василій (Івасюк) разом з Синодом Єпископів УГКЦ запрошує священиків та вірян єпархії взяти участь у поминальній Літургії для молитви за упокоєння владик Павла Василика та Миколая Сімкайла, котрі в своєму відданому служінні пронесли тягар підпільної Церкви.