Блаженніший Святослав у Патріаршому Соборі благословив дітей із Яворова
  • Втр, 31/07/2018 - 10:06

30 липня 2018 року, Патріарший собор Воскресіння Христового відвідали діти із міста Яворів, що у Львівській області. Паломників у Соборі благословив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Патріарх Святослав.

Предстоятель УГКЦ розповів дітям про історію Київського християнства, а зокрема про Патріарший Собор УГКЦ: «У 2005 році Блаженніший Любомир переносить осідок глави нашої Церкви зі Львова до Києва. Тому ви приїхали до центру не тільки столиці нашої держави, але і до столиці Української Греко-Католицької Церкви. Я думаю, що це було дуже важливе повернення до джерел,  яке зробив Блаженніший Любомир», – зазначив Патріарх

Ведучи далі Глава УГКЦ звернув увагу, що Патріарший Собор має особливу архітектуру: «Він не подібний на класичні види наших храмів. Тому, що Блаженніший Любомир мав таку думку: «Ми будуємо наш Собор для майбутнього, а не для минулого». Собор має відображувати сучасність і має вписуватись у архітектуру міста», – наголосив Блаженніший Святослав.

Після цього паломники спільно перейшли у крипту Патріаршого Собору, де спочиває тіло Блаженнішого Любомира. Там вони молитвою вшанували пам’ять Блаженнішого Патріарха.

На завершення Предстоятель УГКЦ побажав їм гарної екскурсії містом Києвом та уділив Архиєрейське благословення: «Бажаю вам Божого благословення та цікавого часу, щоб ви повернулись додому не тільки з гарними фото у соціальній мережі, але із незабутніми враженнями, які залишаться у вашому серці назавжди», – побажав Глава Церкви.

Зазначимо, що разом із прочанами до Києва прибув їхній настоятель, парох храму Великомученика Юрія УГКЦ м. Яворова, о. Володимир Гавриленко. Як розповів священик, він спеціально організував заохочуючу поїздку до м. Києва для парафіяльної молоді, яка брала активну участь у житті парафії.

Прес-служба Київської архиєпархії