Блаженніший Святослав увів в уряд новообраного ігумена Свято-Успенської Унівської лаври
  • Птн, 22/05/2015 - 00:12

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у святого Вознесіння Господа Ісуса Христа увів в уряд новообраного ігумена Свято-Успенської Унівської лаври ієромонаха Іллю (Івана Мамчака).

«Я сьогодні прибув до цієї святої обителі, щоби урочисто й молитовно впровадити в уряд новообраного ігумена Свято-Успенської Унівської лаври, нового настоятеля, духовного батька нашого Студійського чернецтва. Цікаво Господь Бог так попровадив, що цей акт уведення стається на свято Вознесіння…», – сказав Предстоятель Церкви під час проповіді до вірних.

«Отче ігумене, – звернувся Блаженніший до ієромонаха Іллі, – сьогодні ви повинні показати усій вашій братії, що всі разом бажаєте вишнього, бажаєте горішнього. Вмираючи для світу кожного дня, ви сьогодні йдете вперед за Христом».

«Просімо сьогодні у Господа Бога усіх благодатей для нашого монашества, просімо для нього цієї сили Духа Святого, на якого очікуємо. Того Духа, який оновлює лице землі, того Духа, який лікує рани, підносить палих і прославляє покірних. Нехай благодать духа Святого спочиває над цією братією цього монастиря. І нехай наш Воскреслий Спаситель одного дня зустріне всіх нас по правиці Бога Отця, до якої сьогодні вступає у славі на небеса», – сказав Глава Церкви.

Нагадаємо, 23 квітня 2015 року відбулися вибори ігумена Свято-Успенської Унівської лаври. Відповідно до протоколу виборів, які проходили на основі Кодексу канонів Східних Церков, Типікону та Правильника виборів, ігуменом Свято-Успенської Унівської лаври було обрано ієромонаха Іллю (Івана Мамчака).