Блаженніший Святослав відслужить Літургію у Вестмінстерській катедрі у Лондоні
  • Птн, 27/10/2017 - 12:26

У Лондоні Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, здійснив візит ввічливості до Архиєпископа Вестмінстерського, Його Еміненції кардинала Вінсента Нікольса. Під час зустріч Предстоятель УГКЦ подякував кардиналу Нікольсу за його особисту і членів Католицької Єпископської Конференції Англії і Валії підтримку України в час війни і гуманітарної кризи.

Блаженніший Святослав розповів, що за роки війни більше ніж 10 000 осіб було вбито, 2 млн були переміщені (1.7 мільйонів всередині країни), знизився загальний рівень добробуту, адже курс гривні знизився на 60%.

Під час зустрічі Глава УГКЦ також висловив свою вдячність за можливість у суботу, 28 жовтня 2017 року, відслужити у Вестмінстерській катедрі Архиєрейську Божественну Літургію. Вона відбудеться з нагоди 60-річчя встановлення українського католицького екзархату/єпархії у Великобританії. Початок Літургії о 12.00.

У середу, 25 жовтня 2017 року, Блаженніший Святослав поставив квіти до пам’ятника св. Володимира. Відтак відбулася зустріч з членами Українського релігійного товариства св. Софії, під час якої члени проінформували Главу УГКЦ про виклики і розвиток, які Українське релігійне товариство св. Софії досвідчило впродовж останніх років.