Блаженніший Святослав відвідав БФ "Карітас-Краматорськ"
  • Пон, 07/11/2016 - 10:19

3 листопада, Блаженніший Святослав, Глава Української Греко-Католицької Церкви, продовжив відвідини м. Краматорська.

Цей день увійде в історію храму Святого Пророка Іллі як ще одна історична подія – о 9-00 тут відбулося друге богослужіння, яке очолив Глава УГКЦ.

Опівдні Блаженніший Святослав завітав до офісу БФ "Карітас-Краматорськ". Отець Василь Іванюк і координатори проектів ознайомили Главу УГКЦ із поточною діяльністю фонду, розповіли про найбільш актуальні потреби внутрішньо переміщених осіб і мешканців буферної зони на території Донецької та Луганської областей.

Глава УГКЦ закликав працівників Карітас-Краматорськ скористатися коштами, зібраними в рамках проекту "Папа для України". Папа Римський Франциск ініціював збір грошей на підтримку постраждалих від війни жителів України. На заклик Папи відповіли багато організацій по всій Європі. Для українців зібрано 8 мільйонів євро. Блаженніший Святослав порадив підготувати проекти для участі в програмі Папи, перш за все, для медичної і психологічної допомоги визначеним категоріям потребуючих – мешканцям "сірої зони", постраждалим, які мали поранення, а також ВПО.

Верховний Архиєпископ Києво-Галицький наголосив: "Ідея Карітасу як раз і полягає в тому, щоби бачити потреби людей очима милосердя і потім шукати вільні кошти для допомоги їм. Є два етапи тепер – до 25 тис. євро і більше. Можливо, в сірій зоні необхідна мобільна хлібопекарня. Ви є мудрі – ви знаєте, що треба. Мудрим оком подивіться на тих людей і дайте нам пропозиції."

Блаженніший Святослав побажав працівникам Карітас-Краматорськ Божого благословення й успішної праці.

Прес-служба БФ "Карітас-Краматорськ"