Блаженніший Святослав відвідав Сестер Служебниць НДМ
  • Суб, 09/08/2014 - 17:13

9 серпня 2014 року Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ відвідав Провінційний дім Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії у Львові.

Під час Архиєрейської Божественної Літургії Блаженніший Святослав поділився роздумами над євангельським текстом про чудесне помноження хліба і риби, у якому Христос об’явив себе як  Бог Ізраїля, який годує своїх людей серед пустелі. Саме Божа присутність Ісуса Христа серед своїх людей є запорукою того, що ніхто з них не буде голодним і не охляне десь у дорозі.

Блаженніший Святослав підкреслив, що у своєму духовному житті та служінні ми стикаємося з невідповідністю між засобами, які ми маємо, і завданнями, які перед нами стоять. Ми стоїмо перед викликами, яких іноді самі не розуміємо. Ті великі завдання нас лякають. Ми приходимо до Христа і кажемо: «Де ми візьмемо засобів для того, щоб це сповнити?» Але Господь Бог кличе нас те невелике, що ми маємо, принести і віддати у Його руки. І тоді Він це поблагословить і розмножить. Під час Божественної Літургії Церква теж  збирає усі болі, плачі, потреби людей і представляє на престолі ми під видами хліба і вина, приносить до Господа, який своїм благословенням це перетворює на своє Тіло і Кров, якими кормить і животворить своїх людей, помножує наші ресурси.

Вкінці Блаженніший Святослав уділив сестрам своє Архиєрейське благословення.

 

Прес-служба сестер Служебниць НДМ