Блаженніший Святослав відвідав Українську спільноту Галіфаксу
  • Нед, 22/10/2017 - 13:09

Наступного дня після прибуття до Великобританії, Блаженніший Святослав розпочав свою пасторальну візитацію в м. Йоркшир (Yorkshire town) і Галіфакс (Halifax). Пасторальна візитація ознаменовує 60-річчя заснування Єпархії, а також співпадає з 40-річчям парафії Галіфаксу.

Парафіяни і вірні з сусідніх міст зібралися в храмі Покрову Пресвятої Богородиці, щоб привітати і прийняти Отця і Главу Української Греко-Католицької Церкви у своїй парафії. Це була історична подія для спільноти, так як після відвідин Патріарха Йосифа Сліпого у 1970 році, Глава Церкви служив своїм вірним у Галіфаксі. Його Блаженство, у коментарі для ураїнського ВВС зауважив, що він почав свій візит до Великобританії з Галіфаксу, щоб звернути увагу на їхні потреби.

Блаженнішого Святослава, у супроводі Владики Гліба (Лончини), прийняв парафіяльний свящ. Ярослав Рій. Був присутній також свящ. Євген Небесняк СЗ, із сусідньої української парафії Всіх Святих у Болтоні, а також місцевий англіканський вікарій, свящ. Кевін Барнард. Патріарх Святослав відслужив «Молебен» до Матері Божої. Під час проповіді Його Блаженство підкреслив важливість довіри до Божої волі у проводі не тільки в особистому житті, але і в житті парафії і громади.

На завершення богослужіння всі присутні отримали особисте благословення та всю громаду було запрошено до Українського народного клубу на бенкет і концерт в його честь.

Прес-служба Українсько єпархії Пресвятої Родини