Блаженніший Святослав візьме участь у ювілейних святкуваннях отців оріоністів в Італії
  • Втр, 09/05/2017 - 18:27

Заходи з нагоди 15-ї річниці місії та діяльності отців оріоністів в Україні відбудуться в м. Тортона, що на Півночі Італії. Очолить святкування Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ.

Візит Блаженнішого Святослава до Італії розпочнеться 15 травня. Ввечері о 18:00 він візьме участь в богослужінні з нагоди храмового празника. На наступний день Глава УГКЦ відвідає еремітський монастир Божественного провидіння неподалік Тортона, а о 18:00 очолить Архієрейську Божественну Літургію з нагоди 15-річного ювілею діяльності оріоністів в Україні. Богослужіння відбудеться в santuario Madonna della Guardia м. Тортона. З ним співслужитимуть місцевий єпископ Ауреліо Фуссі та преосвященний владика Діонісій, Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії.

Додамо, що впродовж 15 років отці оріоністи здійснюють своє служіння у Львові, зокрема займаються молоддю і особами з особливими потребами. Їхня спільнота знаходиться в тридцяти країнах світу. У Львові оріоністи мають храм святого Луїджі Оріоне і духовний центр, де провадять активну працю з дітьми та реалізовують багато проектів соціального служіння.

Сам чернечий орден виник на межі XIX-XX століть в Італії. Заснував його римо-католицький священик Луїджі Оріоне (2004 року зарахований до лику святих). Офіційна назва згромадження оріоністів – «Мала справа Божого провидіння». Мету нової чернечої конгрегації блаженний Оріоне визначив словами апостола Павла: «Об’єднати все у Христі». А це означає, писав він, «любити, молитися, виховувати в благочесті і праці сиріт і найбільш занедбаних, страждати за грішників і присвячувати себе Ісусові. Привілей (мета) конгрегації – служіння Христу, Який перебуває у найбідніших, у найбільш занедбаних і покинутих».