Блаженніший Святослав закликав людей критично мислити, щоб не загубитися в гібридній війні
  • Втр, 10/01/2017 - 11:44

У час гібридної війни я б закликав усіх наших слухачів бути критичними. Здатність людини критично мислити є однією з сил самозахисту перед різного роду неправдами. Таку думку висловив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у традиційному Різдвяному інтерв’ю для «5 каналу».

Говорячи про те, як не загудитися християнам у час інформаційних, гібридних війн, Предстоятель зауважив, що час гібридної війни не є винаходом нашого часу. «У Книгах Священного писання Ісус Христос застерігає: стережіться лжепророків, які є вовками в овечій шкурі... Тому я б закликав усіх наших слухачів бути критичними. Цю критичність ми ще називаємо сумлінням, щоб воно було дієвим, правильним, знову ж таки, потрібно в своєму серці бачити еталон Правди, яким є Боже Слово, яким Ісус Христос. І тільки благодать Духа Святого дасть нам можливість розрізняти правду від неправди», – вважає Глава Церкви.

«Не будьте легковірними і маловірними», – закликав Блаженніший Святослав.

Він з прикрістю відзначив, що ця спокуса популізму також стосується і деяких релігійних діячів. «Дуже часто ті чи інші релігійні діячі, аби сподобатися публіці не відважуються говорити правду, а говорять те, що підвищує їхній рейтинг, робить їх популярними... Нам, перш за все, треба вміти у світлі Божественної благодаті відчувати і обирати правду», – сказав духовний лідер греко-католиків.

«Повірте мені, – додав Глава УГКЦ на завершення, – наш народ відчуває, хто маніпулює почуттями людей, а хто є здатний сказати навіть гірку прикру, але правду. Усе-таки я вірю, що за правдою є майбутнє».