Блаженніший Святослав закликав владу припинити репресії й відновити довіру суспільства
  • Птн, 24/01/2014 - 20:32

Сьогодні, 24 січня, у приміщені Адміністрації президента відбулася зустріч Віктора Януковича з представниками Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій, в ході якої представники ВРЦіРО виразили Віктору Януковичу своє бачення ситуації в Україні.

У ході цієї зустріч Глава УГКЦ Блаженніший Святослав наголосив, що в ситуації, що склалася в Україні, самі заклики до миру втратили свій сенс, натомість є нагальна потреба робити конкретні кроки. Саме тому, за словами Блаженнішого Святослава, ВРЦіРО, намагаючись виконувати посередницьку миротворчу функцію, просила про термінову зустріч як з Президентом України, так і з очільниками опозиції.

Блаженніший також наголосив, що усі сторони конфлікту повинні зробити все можливе для того, щоб зупинити кровопролиття та не допустити ескалації напруження, яке вже легко може перерости у громадянську війну.

Глава УГКЦ вказав на потребу влади відновити до себе довіру в суспільстві. Для цього потрібно повернутись до гідного поводження з людьми і не допускати того, щоб люди боялись переслідування навіть у державних лікарнях чи місцях позбавлення волі. Бо сьогодні люди, які отримали поранення, бояться йти до медичних закладів, оскільки їх там арештовують. Як свідчать наші в’язничні капелани – їм не дозволяють надавати душпастирську опіку у в’язницях тим, хто там знаходиться через участь у акціях протесту.

Окрім цього, Блаженіший відзначив, що влада повинна припинити переслідування учасників протестів та запевнити про недопустимість такого переслідування у майбутньому, а учасники акцій протесту повинні діяти у правовому полі мирним шляхом, демонструючи свої вимоги.

На думку Блаженнішого Святослава, усім учасникам подій не треба боятись приймати «непопулярні» рішення, а, перш за все – треба думати про збереження миру, цілісність нашої Держави та цінність людського життя.