Блаженніший Святослав запевнив Міністра оборони, що військові капелина УГКЦ готові до служіння
  • Пон, 03/03/2014 - 16:52

Високоповажному пану Ігореві Тенюху, Міністрові оборони України
 

Українська Греко-Католицька Церква з тривогою спостерігає за розвитком подій в Україні. Особливо непокоїть загроза порушення миру в нашій державі. Церква завжди була і залишається прихильником використання всіх можливостей для досягнення миру та спокою. На Збройних cилах України лежить важливе покликання: стояти на захисті рідної землі й відстоювати її територіальну цілісність і незалежність.

Протягом останніх років Церква доклала чимало зусиль до налагодження капеланського служіння у Збройних силах України. Сьогодні є особлива потреба в душпастирській опіці військовиків. Адже духовний супровід робить військовослужбовців витривалими і непереможними.

У цей непростий для нашої країни час ми б хотіли запевнити Вас у нашій молитві та підтримці. Зокрема, Департамент Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур та його військові капелани готові негайно надати допомогу задля забезпечення морально-духовних потреб особового складу Збройних сил України і працювати заради підтримки високого духу та впевненості військовослужбовців. Ми готові стати поруч із ними і розділити всі випробування нашого війська.

Закликаю на Вас і все українське військо Боже благословення!

 

+ СВЯТОСЛАВ,
Отець і Глава УГКЦ

Джерело: http://news.ugcc.org.ua