Блаженніший Святослав зустрівся з Апостольським нунцієм в Австрії
  • Втр, 12/11/2019 - 11:40

11 листопада 2019 року в рамках свого душпастирського візиту до Австрії, а саме до Інсбрука і Відня, Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, відвідав Апостольського нунція в Австрії архиєпископа Педро Лопеса Квінтану. На цю зустріч були запрошені президент Про Орієнте (Pro Oriente) доктор Альфонс Кльос та Посол України в Австрії Олександр Щерба. Супроводжував Блаженнішого Святослава о. Юрій Коласа, вікарій для вірних Східних Католицьких Церков в Австрії.

Під час зустрічі її учасники обговорили різні питання суспільно-політичної ситуації в Україні та Австрії. Особливу увагу було присвячено питанню ролі Церкви у формуванні свідомих, відповідальних громадян як відповідь на загрозу популізму у політичному житті різних країн.

Окремо було наголошено на важливості події, яка відбудеться у Відні завтра, 12 листопада. Ідеться про урочисте відкриття меморіальної дошки на пам’ять про допомогу архиєпископа Віденського кардинала Теодора Інніцера жертвам Голодомору в Україні.

На завершення зустрічі архиєпископ Педро запевнив Блаженнішого Святослава, що «дім Апостольської нунціатури, дім Святішого Отця, завжди для нього відкритий і його завжди готові тут зустріти і прийняти».