Блаженніший Святослав зустрівся з дітьми недільної школи “Свята Софія” у Римі
  • Пон, 08/10/2018 - 16:06

У неділю, 7 жовтня, Блаженніший Святослав зустрівся з дітьми недільної школи, що діє при прокатедральному соборі Святої Софії в Римі. На згадку про зустріч діти подарували Патріархові власноруч виготовлене мозаїчне зображення собору Святої Софії.

Від імені школи Главу УГКЦ привітала керівник Леся Романів. Вона розповіла гостеві про діяльність школи та її значення у вихованні дітей українських мігрантів. Головною темою спілкування дітей з “українським папою” (так діти назвали Главу УГКЦ) було значення кожного камінця у мозаїчному зображенні української святині. “Без одного камінця у церкві буде дірка”, - відповідали діти на запитання Блаженнішого Святослава, що буде із зображенням, якщо  в ньому бракуватиме одного з елементів.  “Так само буде порожньою наша Церква, якщо нас у ній бракуватиме”, - дійшли до спільного висновку.

У своєму зверненні Блаженніший Святослав подякував батькам за те, що вони приводять дітей до української церкви та школи, плекаючи їхню християнську та національну ідентичність. Він також висловив вдячність вчителям школи за їхню працю, а на завершення поблагословив всіх на початок нового навчального року.