Блаженніший Святослав зустрівся з Генпрокурором Юрієм Луценком
  • Чтв, 10/01/2019 - 10:56

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав в Адміністративному будинку на території біля Патріаршого собору УГКЦ у Києві зустрівся з Генеральним прокурором України Юрієм Луценком. Зустріч відбулася на прохання пана Юрія Луценка.

Юрій Луценко привітав Главу УГКЦ та всіх греко-католиків з Різдвом Христовим і висловити свою повагу до Церкви.

Під час зустрічі Предстоятель УГКЦ заторкнув дуже важливе питання, яке є одним з складових соціального вчення Церкви, – верховенство права в Україні. «Бо без верховенства права, без подолання правового нігілізму, який часто існує серед громадян України, неповагу до закону, дуже важко будувати справедливу незалежну вільну державу», – зауважив Блаженніший Святослав.

Сторони також відзначили, що сьогодні в суспільстві часто панує різне поняття, що таке справедливість. Адже часто справедливість сприймається як щось, що дозволяє вирішити тільки приватні справи чи захистити приватну позицію. «І в культурі, де немає поняття об'єктивної істини, часами дуже непросто говорити про об'єктивну справжню справедливість», – вважає Предстоятель.

Пан Луценко зауважив, що до певної міри є такий феномен, коли сама процедура судочинства і процесуальність затьмарює собою розуміння істинної справедливості. За його словами, для державних чиновників часом важливіше дотриматися процедури, усіх процесуальних її вимог, ніж справді звершити те, що є об'єктивно, усім зрозуміло як щось, що є справедливе.

Сторони погодилися в тому, шо сьогодні люди чекають певних змін, чекають чітких прикладів боротьби з корупцією. І люди хочуть бачити приклади дотримання верховенства права, зокрема представниками структур, які покликані вершити справедливість в Україні.

«Тобто має відбутися реформа судочинства, аби ми могли вершити справедливий суд, а відтак істинна справедливість могла бути утверджена в Україні. Це є мета, до якої ми повинні всі спільно йти», – резюмував Блаженніший Святослав.