Блаженніший Святослав зустрівся з монашеством УГКЦ в Римі
  • Пон, 17/02/2020 - 12:33

15 лютого, у день свята Стрітення Господнього за юліанським календарем, Блаженніший Святослав провів зустріч із представниками генеральних домів чинів та згромаджень УГКЦ в Римі. Зустріч відбулася при соборі Святої Софії в Римі.

Спілкуючись з ієромонахами, монахами та монахинями, Блаженніший Святослав запевнив, що, як Глава УГКЦ, він буде завжди їх підтримувати і допомагати в їхньому служінні. Предстоятель УГКЦ розповів про дві інституції, які допомагають йому плекати сопричастя між богопосвяченими особами – це Рада вищих настоятелів та Патріарша комісія у справах монашества. Беручи до уваги інституційну присутність чинів та згромаджень УГКЦ в Римі, Блаженніший Святослав запропонував створити тут Раду спільнот богопосвяченого життя, яка б «забезпечувала ефективний зв’язок та співпрацю з патріаршими структурами у справах монашества».

Глава УГКЦ також розповів про підготовку до Патріаршого Собору, який відбудеться 26-29 серпня на тему «Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ». Він закликав монашество допомогти Церкві відповісти на три головні запитання цього Собору: хто ми є? Де ми є? Як нам бути разом? «Якщо ми не зрозуміємо, якими ми є, де сьогодні перебувають наші вірні і як плекати нашу єдність, то відчуємо кризу покликань до богопосвяченого життя», — сказав Блаженніший Святослав.

Предстоятель УГКЦ також звернувся до монашества з проханням «молитися за Україну та плекати справжнє духовне життя у спільнотах богопосвяченого життя».

На завершення зустрічі Блаженніший Святослав подарував представникам монаших чинів та згромаджень книжку про владику Степана Чміля, яка нещодавно вийшла у світ з ініціативи та за підтримки товариства «Свята Софія» в Римі авторства Олега Цуньовського.