Блаженніший Святослав зустрівся з осередком Лицарів Колумба в США
  • Втр, 14/05/2019 - 16:16

У понеділок, 13 травня 2019 року, Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав відвідав центральний офіс Лицарів Колумба в місті Нью Гейвені - їхній головний осідок у США. Окрім цього, Предстоятель очолив Божественну Літургію.

“Я щиро дякую Лицарям Колумба за їхню всебічну підтримку”, - промовив Блаженніший Святослав і поділився з присутніми духовною наукою.

У своїй проповіді Глава УГКЦ розповів про вагоме значення та силу Христового Воскресіння, особливо в період, коли деякі країни перебувають у стані війни, зокрема це стосується й України. “Господь є джерелом життям. Він звільняє нас, дає сенс нашому життю й вірить у нас”, - вважає духовний лідер греко-католиків.

Наприкінці свого виступу він поділився “добрими новинами з України, зокрема про розвиток спільноти Лицарів Колумба в країні”.

Варто зазначити, що після богослужіння відбулася зустріч із найвищим лицарем - Карлом Андерсоном, якому Блаженніший Святослав подарував (на знак вдячності) антимінс, освячений цьогоріч у Великий (Страсний) четвер у Патріаршому соборі Воскресіння Христового, разом з мощами блаженного священномученика Миколая Чарнецького.

Крім того, під час зустрічі було обговорено низку питань про подальшу співпрацю та розвиток лицарства в Україні.

“Сьогодні мав особливу приємність співслужити подячну Божественну Літургію з Блаженнішим Святославом в каплиці штаб-квартири Лицарів Колумба в Нью Гейвені. Цю Літургію, як національний капелан, жертвував в наміренні за розвиток Лицарів Колумба в Україні та за новообраних членів Національної Ради під проводом Богдана Коваліва. За п’ять років існування Українські лицарі зросли з декількох десятків до більше як 1300 братів по всій Україні, об’єднані в 29 рад”, - повідомив о. Володимир Мальчин, керівник відділу розвитку УГКЦ, який також супроводжує візит Глави Церкви до США.

Довідка

За останній рік було прийнято 232 нових лицарів та створено чотири нові Ради, а також створено два нових осередки (в Житомирі та Кам’янці-Подільському).

Варто зазначити, що 41,5% Лицарів Колумба в Україні - це чоловіки до 40 років, 40% - це чоловіки від 40 до 60 років, а 18,5% лицарів - мають понад 60 років.

Приблизно 67,6% серед українських лицарів мають перший ступінь лицарства, 10% - другий, а  21,7% - третій. В Україні перші вісім лицарів удостоїлися присвоєння найвищого IV Патріотичного ступеня.