Блаженніший Святослав зустрівся з послом Литви в Україні
  • Втр, 01/10/2019 - 14:39

30 вересня 2019 року в адміністративному будинку Патріаршого центру УГКЦ у Києві відбулася зустріч Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, із Надзвичайним і Повноважним послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом. Зустріч відбулася з ініціативи пана посла, якого супроводжував радник Томас Сікорскіс.

«Ми говорили про соціальне служіння нашої Церкви, про гуманітарні акції, які здійснює БФ «Карітас України», і наші душпастирські осередки в «сірій зоні», – розповів Глава УГКЦ про теми зустрічі. – Ми обмінялися думками про сучасну суспільно-політичну ситуацію в Україні; про те, як тепер нова влада і Церкви вибудовують між собою модель комунікації, а також про те, як далі громадянське суспільство буде займати активну позицію в розбудові української державності».

Марюс Януконіс розповів про плани гуманітарної допомоги, яку тепер здійснює Литва щодо України, зокрема коли йдеться про школу в Авдіївці (Донецька область) та інші гуманітарні акції для підтримки постраждалих від російської агресії.

На згадку про зустріч Блаженніший Святослав подарував послу Литви книгу «На перехресті культур: Монастир і храм Пресвятої Трійці у Вільнюсі», яку видано у серії «Київське християнство». Цікаво, що презентація цієї монографії відбулася якраз нещодавно в Литві.