Блаженніший Святослав зустрівся з президентом Католицької служби допомоги США
  • Чтв, 09/08/2018 - 14:59

8 серпня відбувся візит Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, до штаб-квартири Католицької служби допомоги в м. Балтимор (Catholic Relief Services), яка підтримує різні благодійні проекти в усьому світі. Блаженніший Святослав зустрівся із президентом організації п. Шоном Калаганом та з головою Ради директорів владикою Грегорі Джоном Мансуром.

Сторони обговорили актуальну гуманітарну ситуацію в Україні, зокрема становище вимушено переселених осіб. Глава УГКЦ подякував п. Калагану за активну співпрацю з благодійною організацією УГКЦ «Карітас України» та за допомогу жертвам війни в Україні. Блаженніший Святослав також попросив не забувати про Україну і її громадян, які страждають від війни, навіть тоді, коли українська тема зникає зі шпальт світових медіа та виступів політиків.

Предстоятеля УГКЦ супроводжували владика Давид (Мотюк) та о. Володимир Мальчин, віце-канцлер Патріаршої курії УГКЦ. На зустрічі була також п. Тетяна Ставнича, голова Підкомітету допомоги Церквам в Східній Європі Американської Єпископської Конференції.

Довідка

«Карітас України» співпрацює з представниками Catholic Relief Services з 2014 року. Основний фокус спрямований на надання допомоги внутрішньо-переміщеним особам зі сходу та півдня України, підготовка до зимового періоду, так званий «winterization», створення і допомога у функціонуванні мережі дитячих центрів, забезпечення продуктовими наборами, можливості для відпочину у літніх таборах дітям із сімей, що були змушені переїхати внаслідок війні в Україні, миробудування.

Діє програма з посиленні інтеграції, відновленні спроможності та можливостей самодопомоги постраждалих внаслідок конфлікту на сході України, допомога в працевлаштуванні та  відновлення засобів до існування. Ще одним важливим напрямком співпраці є підтримка CRS програми розвитку соціального служіння на парафіяльному рівні.

За період з 2014 року і дотепер сума наданої допомоги від CRS складає близько 18 мільйонів доларів.