Блаженніший Святослав зустрівся з українськими душпастирями Італії та Іспанії
  • Срд, 20/03/2013 - 14:33

19 березня відбулася зустріч Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука зі священиками-капеланами, що душпастирюють для українських мігрантів в Італії та Іспанії. Зустріч відбулась у рамках спільних великопісних реколекцій, які цього року українські душпастирі проходять у м. Ріано неподалік Рима.

«Я вдячний Богові, що дав мені можливість у другий день Великого посту бути разом із вами та молитися за наших людей, які змушені перебувати за межами своєї Батьківщини», - сказав Блаженніший Святослав на початку зустрічі.

Глава УГКЦ поділився зі священиками своїми роздумами над проповіддю Святішого Отця Франциска з нагоди початку його служіння як Єпископа Рима: «Найголовнішим словом, яке Папа Римський вживав, було слово «хранити». Зберігати Божі дари, що їх ми отримуємо в щоденному житті, та опікуватися людською особою – основні завдання кожного з нас, зокрема тих, кому поручені людські душі. Найбільша влада, яку має духовна особа, – це влада служити».

Згадуючи часи свого єпископського служіння в Аргентині, Предстоятель УГКЦ зазначив: «Кардинал Бергольо був для мене не лише тим, кому я довіряв, а й тим, хто мене сильно підтримував. Я мав нагоду багато з ним спілкуватися і він допомагав нам у всіх проблемах, з якими ми до нього зверталися». «Однак я ніколи не сподівався, що зустрінуся з кардиналом Бергольо при гробі св. апостола Петра, як це було сьогодні», - додав Блаженніший Святослав.

Окрім цього, Глава УГКЦ обговорив зі священиками головніші засади душпастирської діяльності для мігрантів з України, наголосив на значенні реалізації Стратегії розвитку УГКЦ до 2020 року та закликав присутніх до «переосмислення наших методів душпастирського служіння відповідно до Божої волі в тих обставинах, у яких ми покликані служити нашим людям». На завершення  візиту Блаженніший Святослав звершив Повечір’я з читанням Великого канону Андрія Критського.

Додамо, що священики-капелани, які душпастирюють для українських мігрантів в Італії та Іспанії, разом проводять великопісні реколекції. У них беруть участь: владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор, о. Марко Семеген (Італія) та о. Василь Бойко (Іспанія), національні координатори для душпастирства, та ще понад 50 священиків. Проводить реколекції ієромонах Студійського уставу Василь Захарусь.

Прес-служба УГКЦ в Італії