Блаженний о.Піно (Джузеппе) Пульїзі, відважний пастир в обороні правди
  • Нед, 26/05/2013 - 10:03

У суботу, 25 травня 2013 р., кардинал Сальваторе Де Джорджі, вислужений Архиєпископ Палермо, з доручення Папи Франциска проголосив блаженним католицької Церкви о. Піно Пульїзі, дієцезального священика, якого 1993 року вбила мафія. Беатифікація відбулася під час урочистого Євхаристійного богослуження на площі Форо Італіко Умберто І міста Палермо, адміністративного центру південноіталійського острова-регіону Сицилії, за участю понад 80-тисяч вірних.

 

Отець Джованні Пульїзі, званий Падре Піно, був душпастирем, відомим з огляду на просвітницьку діяльність, спрямовану на те, щоб захистити дітей та підлітків вулиці від впливу організованої злочинності. Його протистояння мафії не полягало в тому, щоб навертати тих, хто втягнувся у злочинні структури, але в тому, щоб не дозволити дітям вулиці, які вважали босів мафії за ідолів, яких всі шанують, старатися їх наслідувати. Працюючи з підлітками, душпастир намагався допомогти їм зрозуміти, що пошану з боку інших можна здобути й без того, щоб ставати на шлях злочинства, але з огляду на свої здібності та ідеї. Таким чином, багато дітей не були втягнені у кримінальний світ, де їх використовувано для дрібних грабунків та збуту краденого. Крім того, о. Пульїзі не боявся викривати мафіозі у своїх проповідях.

 

Той факт, що священик виривав молодь з рук мафії і став причиною ворожості з боку босів, які вважали його «перешкодою». Після серії погроз, про які о. Піно нікому не розповідав, 15 вересня 1993 року, якраз у 56-й день народження, його застрелено. У 1999 році розпочався беатифікаційний процес, а 28 червня 2012 року Папа Венедикт XVI підписав декрет про його мучеництво «з огляду на ненависть до віри».

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va