Близький Схід: християн розпинають за віру
  • Чтв, 28/08/2014 - 19:04

Становище на Близькому Сході далі залишається складним і потребує негайного втручання світової спільноти. Винищення християн та інших релігійних меншин ісламістами — справжній геноцид.

Комісія ООН з питань прав людини зазначає, що дії ісламістів порушують будь-які права людини: «Перед стратами представники т.зв. Ісламської держави озвучують «злочини» жертв. Їхні тіла залишають на людних, громадських місцях, часто їх розпинають, і протягом трьох днів вони служать попередженням для місцевих мешканців».  

«Близький Схід, який ми знали з 1900-х років, який постав із руїн старої Османської імперії і знаменував кінець колоніалізму та народження нових держав, — закінчився», — сказав отець П'єрбаттіста Піццабалла, кустодій Святої Землі. «Зараз розпочинається новий період, напрямок якого ще важко передбачити», — додав він.  

«Близький Схід у вогні. Зло, яке ображає нас як християн, ставить перед нами виклик бути ще більшими християнами і бути ними до кінця. Саме за таких обставин наше християнське покликання проявляється повною мірою, без втечі й страху», — зазначив кустодій.