Близько 1500 юних глядачів відвідало перший показ мультфільмів про Святі Таїнства та відпустове місце Страдч
  • Срд, 29/05/2013 - 20:25

Як ми раніше повідомляли, 28 травня у ЛКП «Культурно-освітній центр імені О. Довженка» відбувся перший показ мультфільмів, створених з ініціативи представників Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ у співпраці із відеопроектом «З любов’ю до дітей» та з анімаційною студією АРТ-Відео.

 

Близько 1500 дітей відвідали перший показ мультиплікаційних фільмів «Святі Таїнства» та «Духовне намисто – Страдч».

 

 

 

На початку юні глядачі під керівництвом о. Ореста Фредини, пароха храму Рiздва Пресвятої Богородиці УГКЦ, що на Сихові у Львові, помолилися молитву «Отче наш». Із вітальним словом до глядачів звернувся і начальник Відділу освіти Сихівської районної адміністрації Андріан Матковський.

 

По завершенні показу ті, хто долучився до створення мультфільмів, поспілкувалися із журналістами. Зокрема, о. Михайло Гарват, голова Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, сказав: «Дякую Богові за таку велику ласку, що ми маємо людей, які створюють українські християнські мультфільми. Нам приємно, що такі люди прагнуть співпрацювати з Церквою. Сподіваюся, що таких мультфільмів буде ще більше і вони принесуть користь нашим дітям, їхнім батькам і катехитам».

 

Едуард Зенюк із анімаційної студії АРТ-Відео розповів журналістам про мультиплікаційний фільм «Духовне намисто – Страдч». Додамо, що цей мультфільм є першою з 30 серій серіалу «Духовне намисто». У мультфільмі головний герой, Художник, розповідає глядачам про давній печерний монастир, церкву Успіння Пресвятої Богородиці, особливу Хресну дорогу й життя двох страдчанських мучеників – священномученика Миколи Конрада та блаженного Василя Прийми.

 

Олег Андрусяк із відеопроекту «З любов’ю до дітей» розказав про працю над мультфільмом про Святі Таїнства Церкви, яка тривала майже рік. Варто зазначити, що герої цього мультфільму - кмітливі та допитливі дітлахи, які самі ставлять і відповідають на запитання про сім Святих Таїнств Церкви.

 

Уже зовсім скоро вищезгадані мультфільми можна буде переглянути на медіа-ресурсі УГКЦ

 

Департамент інформації УГКЦ