Близько 2млн. паломників очікують на зустрічі сімей у Філадельфії
  • Птн, 26/06/2015 - 10:32

Урочиста кульмінація VІІІ Всесвітньої зустрічі сімей, імовірно, буде найбільшим згуртуванням людей, яке будь-коли приймало місто Філадельфія у США. Організатори розраховують на прибуття коло двох мільйонів паломників.

Про перебіг зустрічі родин ішлось на прес-конференції, проведеній у прес-центрі Ватикану у четвер 25 червня 2015 р. Її очолив архиєпископ Вінченцо Палья, Президент Папської Ради у справах сім’ї, а серед доповідачів був архиєпископ Філадельфії преосвященний Чарльз Джозеф Чапут, єпископ-помічник Джон МакІнтайр, мер міста Майкл Наттер та дві подружні з Філадельфійської архидієцезії.

VІІІ Всесвітній день сім'ї буде відбуватись у Філадельфії (США) від 22 до 27 вересня цього року, а 26 і 27 буде присутній Папа Франциск.  Зустріч буде поділена на дві частини: перших три дні – конгрес родин у вужчому гроні – приблизно 15 тисяч учасників, а потім масові зустрічі за участю Святішого Отця.  VІІІ Всесвітня зустріч сімей буде натхненням для Синоду Єпископів про сім’ю, що розпочнеться через тиждень після її закінчення, а гаслом зустрічі є: «Любов – це наша місія. Сім’я повна життя».

Значну частину бюджету становлять гранти для убогих родин з Африки, Азії, Латинської Америки, і, також, бідних сімей з самих США і Канади.

Пригадаємо попередні Всесвітній зустрічі сімей : 1997 року – в Ріо-де-Жанейро (Бразилія), 2000 року, з нагоди Ювілейного Року, – вдруге в Римі, 2003 року – в Манілі (Філіппіни), 2006 р.– у Валенсії (Іспанія), 2009 – у Мексиці, і 2012 року – в Мілані.