Близько 300 тис. поляків вийшло на Марші за життя по усій Польщі
  • Срд, 18/05/2016 - 17:34

У нещодавніх Маршах за життя, які відбулись у Польщі, за підрахунками, попри погану погоду,взяло участь майже 300 тис. поляків. Марші пройшли у 140 польських містах, про це інформує pro-life сайт «Life Site».

З 2006 року Національний польський комітет за життя, до якого входять громадські та церковні організації, щорічно 15 травня організовує Марші за життя у Польщі. Темою ціьогорічного маршу було гасло «Кожне життя – безцінне». Підчас цього річного Маршу за життя учасники збирала підписи під петицією до польського Сейму з вимогою заборонити аборти в Польщі. 

Звертаючись до нації з нагоди Міжнародно дня сім’ї польський президент Анджей Дуда висловив підтримку Маршам за життя. У цьогорічному зверненні польського президента взяла також участь і його дружина – Агата Корнгавзер-Дуда. Перше леді Польщі наголосила на важливості сім’ї, в якій вчать любові, витривалості, відповідальності та поваги до старших людей. Польська президентська пара висловила велику вдячність всім сім’ям, а особливо тим, які піклуються про дітей з особливими потребами.

Також і Глава польського Уряду Беата Шидло звернулась з листом до учасників Маршу за життя, в якому вона зазначила, що захист і зміцнення сім’ї – це найважливіша ціль її Уряду.