Близько тисячі франківчан та гостей столиці Прикарпаття взяли участь у ході за традиційні сімейні цінності
  • Срд, 05/06/2019 - 12:59

2 червня 2019 року в Івано-Франківську центром міста пройшла хода на захист життя та сімейних цінностей. Близько тисячі мешканців та гостей міста вийшли, щоб висловити свою підтримку традиційній сім’ї.

У заході взяли участь представники духовенства, віряни різних конфесій та просто небайдужі містяни. Очолив ходу Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин.

«Усі ми народилися в сім’ї, а тому кожен покликаний розуміти ту цінність, яку несе в собі справжня християнська родина. Колись, в період атеїстичного свавілля, гоніння та репресій християн віра в нашій Церкві в Україні часто зберігалася саме в середовищі християнських родин, у тих маленьких домашніх церквах. Можна сказати, що Церква вижила, бо живою залишалася віра в родині», - сказав Митрополит Володимир.

На плакатах учасників акції були написи «Традиційна родина – здорова нація», «Тільки Бог має право давати і забирати життя», «Україна за сім’ю!» та ін.

Учасниця акції, мати трьох дітей, яка у шлюбі десять років, Анна Масляк у коментарі прес-службі Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ розповіла чому із родиною взяла участь у ході: «У своїй сім’ї ми стараємося жити по-християнськи. Я твердо переконана, що сьогоднішні рухи, які нам часто нав’язують люди з різною, не завжди доброю метою, мають велику небезпеку. Знаєте, я якось прочитала таку цитату: «Чому за аборти виступають ті, хто вже народився?» І це правда… Надіюся, подібні заходи зможуть пробудити наш народ з цього жахливого сну».

Учасники ходи робили кілька молитовних зупинок, щоби просити в Господа благословення для своїх сімей, дару життя для всіх зачатих дітей та дару батьківства для тих подруж, які ще не стали батьками.  

На завершення ходи учасників вітали Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ  Володимир Війтишин, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, секретарка міської ради п. Оксана Савчук та представники ГО «За життя».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua