«Бог обернув все на добре» - тема великопосних реколекцій для працівників Патріаршої курії УГКЦ
  • Нед, 07/04/2013 - 12:23

Із 3  до 5 квітня у реколекційно-відпочинковому комплесі Львівської Архиєпархії УГКЦ відбулися великопосні реколекції для працівників Патріаршої курії УГКЦ.

На початку реколекційних наук, владика Богдан Дзюрах, Адміністратор Патріаршої курії УГКЦ, зазначив, що  реколекції – це час нашої особистої зустрічі із Господом. Тому, на його думку, інколи варто покинути всі справи, щоб відійти на самоту та побути із Богом. Цього разу «посередником зустрічі із Богом» був  о. Василь Оприско, ЧНІ, відомий реколектант. Як зазначив о. Василь,  основою його приготування до реколекцій став лист Папи Бенедикта XVI з нагоди Року Віри та його Послання на Великий піст. «Наша дорога складатиметься  із семи кроків, щоб пізнати і увірувати в ту любов, яку Господъ до нас має», – зазначив о. Василь на початку реколекційних наук, тема яких була «Бог обернув усе на добре».

Основою ж реколекцій був текст із Книги Буття про Йосифа єгипетського. «Ми потребуємо повного прощення. Тобто щоб навчитися любити, ми повинні бути тими, хто прийняв прощення, і тими, хто здатен прощати. Тільки повне прощення – єдина дорога, якою можемо дійти до Бога. Адже так діє стосовно нас Господь, прощаючи нам цілковито», – сказав реколектант.

Він також зауважив, що працівники Патріарших структур УГКЦ в особливий спосіб покликані виражати милосердя і терпеливість у своєму служінні. А тому вміння прощати тих, які не сприймуть і не зрозуміють нас, є одним із найважчих завдань  для християнина. «Те, що нас може провести до знання Бога – здатність прощати. В інший спосіб ми не зможемо стати дітьми Отця», – додав він. Упродовж зустрічей реколектант заторкнув питання виправдання,  приготування до свого служіння, вміння  любити, почуття провини, заповідей Божих та життя Ісуса Христа.

Владика Богдан під час однієї із реколекційних наук привітав с. Боніфатію Дяків, СНДМ, яку обрали Провінційною Настоятелькою Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії. З цієї нагоди зачитали лист-привітання від Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава та подарували їй ікону Вишгородської Божої Матері. Крім того, владика Богдан представив нових працівників Патріаршої курії УГКЦ: с. Емануїлу Харишин, СНДМ, секретаря-референта Відділу церковних комісій УГКЦ, та о. Андрія Танасійчука, заступника керівника Канонічного відділу УГКЦ.

Наприкінці днів духовної віднови владика Богдан подякував провіднику реколекцій за те, що «був перекладачем між Богом та нами». Адже священик доступним способом зумів «впровадити працівників Патріаршої курії УГКЦ  у таємницю Бога, яка  діє в нашому житті». На згадку владика Богдан подарував реколектанту Ікону Матері Божої Неустанної Помочі та вервицю  із гербом  Йозефа Ратцінгера.

Департамент інформації УГКЦ