«Бог покладає на кожного з нас надію», - Владика Венедикт у львівському храмі Святих Володимира і Ольги
  • Пон, 29/07/2013 - 16:46

29 липня Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, відвідав з нагоди храмового празника парафію Святих Володимира і Ольги (м. Львів, вул. Симоненка,5-а).

Владика Венедикт очолив Архиєрейську Божественну Літургію та виголосив проповідь. Разом з єпископом молились: митрофорний протоієрей о. Богдан Чабан, парох храму, сотрудники, запрошені з інших парафій священики, численна парафіяльна спільнота та гості святкування.

«Бог покладає на кожного з нас надію» ,― наголосив Владика у проповіді та закликав усіх «молитись всупереч обставинам, які б не трапились в житті»

«Найперше потрібно змінювати себе, працювати над собою, тоді зміниться і середовище в якому ми живемо», ― сказав проповідник, підкресливши, що Христос змінював тих людей, які з ним були, своєю божественною присутністю.

Насамкінець єпископ звернувся до батьків: «Для родини важливо пильнувати дітей, вкладати в них зерно віри і молитися за них, як це робила блаженна Ольга». За його словами, така постава принесе гідний плід. Ольга, зокрема, вимолила святого рівноапостольного князя Володимира.

Після завершення Божественної Літургії владика Венедикт уділив пастирське благословення. Відтак відбувся Чин водосвяття з окропленням свяченою водою вірних та принесених сакральних речей.

Джерело: ugcc.lviv.ua