«Бог своєю любов’ю – більший за нашу недосконалість», – Єпископ Йосиф Мілян
  • Срд, 23/05/2018 - 14:15

«Я переконаний, що цей невеликий храм дуже важливий в Києві, дуже важливий в Київському Політехнічному Інституті. Це маленьке джерело Божої благодаті може напоїти всю багатотисячну студентську аудиторію Київської політехніки. Тільки тут воно має бити справжнім цілющим джерелом Божої благодаті. З цього маленького храму має сяяти справді добро, любов, взаємоповага. Тоді сюди попливуть народи», – про це говорив Преосвященний Владика Йосиф Мілян, Єпископ-помічник Київської архиєпархії, під час торжественного празника в храмі Святого Миколая Чудотворця, який знаходиться на території Національного Університету Київського Політехнічного Інституту.

У своєму слові Арихиєрей зауважив, що Церква це не лише архітектурна сакральна споруда. Церква складається з людей Божих, з цеглинок наших душ, і ми об’єднані єдиною вірою творимо Церкву: «Тому святість Церкви не залежить від моєї чи від вашої святості, Церква свята бо Її засновник Ісус Христос є Святим Богом. Тому, кожен хто прилучається до життя духовного або життя Церковного, стає учасником святого життя у святій Церкві. Це діється мимо наших гріхів, адже Бог своєю любов’ю більший за нашу недосконалість», – наголосив Єпископ.

Ведучи далі Владика звернув увагу на значені молитви: «Важливо молитися в цьому храмі. Молитися тут, біля джерела зцілень, джерела Божої благодаті, де голоситься Слово Боже. Тут, де часто чуємо «В мирі Господу помолімося». Знаймо, що тут завжди моляться за нас з Вами, за спокій в державі, за тих хто кладе своє молоде життя в окопах Донбасу, за наше добре світле майбутнє, за нас за наших дітей, наших онуків. Тому так важливий цей храм».

Владика також запросив усіх до молитви за Україну: «Хочу нагадати, що ми щодня о 21:00, де би хто не був, молимося за спокій і мир в Україні. Тому не забуваймо цього обов’язку».

Пізніше Єпископ привітав усіх з престольним празником: «Вітаю всіх хто присутній, вітаю семінаристів, вітаю о. Василя Барну, який має благословення від нашого Патріарха на служіння у цьому храмі, для наших вірних», – наголосив Архиєрей.

«Знаю що кожне служіння є не простим, і щоб комусь служити треба мати любов, щоби комусь допомагати, треба бути сильним, щоби комусь щось віддати, треба це добро мати».

Звертаючись до о. Василя Владика сказав: «Нехай за молитвами Миколая Чудотворця, доброго Архипастиря, Ви будете продовжувати його благе діло – бути добрим і ревним священиком для спасіння повірених вам душ».

Після молитви о. Василь Барна подякував Єпископу за візит: «Велике спасибі, за те що Ви сьогодні прибули помолитися за нас, занести молитви перед престол всевишнього. Нехай Всемилостивий Господь кожного обдаровує всіма ласками, які потрібні для спасіння. Нехай дасть нам ще неодноразово, бачити Вас тут в екуменічному храмі із батьківським Архиєрейським словом».

Прес-служба Київської архиєпархії