«Бог у молитві дає зцілення для нашого народу, дасть зцілення для сусіднього, російського народу», - владика Венедикт
  • Чтв, 11/12/2014 - 13:22

«Дякуємо нашій Церкві, що можемо разом молитися. Наші чування – це щось найбільше, що можемо разом робити». Про це у соборі Святого Юра сказав Преосвященний владика Венедикт (Алексійчук), єпископ-помічник Львівської архиєпархії під час прямих включень з Патріаршого собору Воскресіння Господнього, як рівно ж з Маріуполя та Одеси.

Захід відбувся у рамках візиту в Україну папського легата кардинала Кристофа Шенборна, архиєпископа Відня та Ординарія для вірних візантійського обряду в Австрії з нагоди 25-ліття легалізації УГКЦ.

Наводячи приклад з Євангелії дня про розслабленого, котрого друзі принесли до Ісуса, владика Венедикт наголосив, що «в нашому випадку - це молитва за потреби, які ми приносимо до Господа, а в даному випадку - за поранених тілесно та духовно». Бо, на переконання єпископа, війна, яка є в нашій Батьківщині, зачепила кожного з нас.

Проповідник наголосив, що біль і поранення якось мірою переживає і несе кожен українець у своєму серці. «Багато наших братів, сестер, батьків є зараз у лікарнях. Кожен з нас переносить це терпіння, яке переносив Ісус, коли ішов на Голгофу», - сказав єпископ і закликав пам’ятати про момент хресної дороги України, яку вона зараз проходить. «Маємо витривало йти в молитві, бо наша молитва – це єднання з Богом, і Бог у молитві дає зцілення для нашого народу, дасть зцілення для нашого сусіднього, російського народу і принесе примирення на нашу землю», - підсумував Преосвященний владика Венедикт і закликав до тривалої молитви «за наших поранених і постраждалих  в часі цієї війни».

Молодь м. Львова молилась перед чудотворною іконою Теребовлянської Матері Божої  за мир в Україні, військових на передовій і хворих у лікарнях. Про чуда, які відбувались за посередництвом чудотворної ікон Теребовлянської Богородиці, присутнім розповів о. Павло Дроздяк, духівник Святоюрської молоді.

Іванна Рижан