«Бог - вірний», - Блаженніший Патріарх Святослав у Крилосі
  • Пон, 07/08/2017 - 10:48

Під час Всеукраїнської Патріаршої прощі до Крилоса, в неділю 6 серпня, Блаженніший Патріарх Святослав після читання Євангелія поділився з паломниками гомілією про «Човен-Церкву»: 

«Човен - вітри навколо якого сильні. У цьому човні апостоли вбачали Слово Боже, і цим човном є Церква. Цей човен ми можемо торкнутися тут, у Крилосі, ставши на підвалини древнього собору. Хоча Успенський собор зруйнований, Церква - стоїть, бо нею за словами апостола Павла, є ми з Вами».

«Та сама Церква стоїть тут, яка дала Вселенській Церкві святого Йосафата Кунцевача, та сама Церква, яка 30 років тому написала заяву про вихід з підпілля, та сама Церква вдивляється в ікону Божої Матері, яка 100 років тому, через маленьких пастушків у Фатімі, об'явила послання про молитву за навернення Росії, та сама Церква стоїть тут», - сказав Проповідник.

Опісля Блаженніший Святослав ствердив: «Бог - вірний, і Його рука ніколи не переставала бути короткою. Він вірний, але прагне нашої віри. Таку довіру бачимо у сьогоднішньому Євангелії про розбурхане Галелейське море, де Петро йде по воді. Це школа віра, це досвід, де учні бачать Христа на воді. Ці кроки дозрівання віри має пережити кожний з нас, який у своєму житті переживав самотність. Кожний має пережити переломний момент і досвідчити Бога як особу. Він ось уже котрий рік веде наш народ через розбурхані хвилі війни».

На завершення свої проповіді Предстоятель УГКЦ промовив: «Господь каже - чого сумніваєшся маловіре. Бог - вірний, і вчить нас віри та довіри. Ця довіра відкривається нам через Богородицю, чудотворна ікона якої знаходиться тут, у Крилосі. Маріє допоможи нам, нашим сім'ям та народові переплисти море нашої