Бог врятував угорського хлопця від прірви і зробив його зіркою футболу
  • Птн, 27/10/2017 - 13:02

Це історія про життя підлітка, який зайшов в глухий кут, і раптово змінився силою Бога. Йдеться про неспокійного підлітка,  єдиною мрією якого було стати босом мафії, але Бог привів його в нове життя у Христі і дав можливість досягти висот у спорті.

Великий потенціал

Є стара приказка: «Якщо б молодість знала, якби старість могла». Золтан Гера змарнував свою молодість на випивку, банди і наркотики. Але потім він був радикально преображений і став найвідомішим футболістом в Угорщині.

Незважаючи на те, що Золтан Гера завжди був талановитим футболістом, він був занадто зайнятий особистими неприємностями, щоб займатися кар'єрою в професійному спорті.

Він дивився ігри першого дивізіону і казав собі: «Я талановитіший, ніж ці гравці». Але також сказав собі: «Тобі вже занадто пізно починати. Ти ніколи не будеш футболістом, тому що ти витратив свій талант».

Золтану було важко навіть грати в футбол, тому що його легені були в жахливому стані від нюхання клею.

Перед обличчям злочину

І коли він ще глибше занурився в неприємності, його батько вирішив, що його життя може врятувати тільки Бог.

«Мій тато намагався тримати мене в хорошій формі, - сказав Гера, - але в кінці він сказав мені:" Слухай, я не можу тобі допомогти. Я заведу тебе до церкви і побачимо, допоможе тобі Бог чи ні"».

Батько відвів його до церкви. Гера ніколи раніше не бачив євангельського богослужіння і його здивувало, що люди так щиро звертаються до Бога, але коли батько запитав його, чи хоче він піти вперед і покаятися, він сказав: «Ні».

Батько знову відвів його до церкви і знову запитав, чи хоче він віддати своє життя Богу?

«Ні ... ні», - Гера сказав батькові. «Але мій батько схопив мене і потягнув до вівтаря, і так, я молився з іншими. З цього моменту я став новою людиною».

Врятований, але все ще безсилий

Гера негайно покинув банду, випивку і наркотики і виявив, що у нього з'явилося багато часу, щоб займатися футболом, але його тіло все ще було ослаблене наркотиками.

«Мені сказали:"Ти ніколи не станеш професійним футболістом", тому я почав молитися:"Будь ласка, Боже, допоможи мені повернутися в футбол. Якщо Ти піднімеш мене, я буду хвалити Твоє ім'я своїм футболом"».

Бог відповів на його молитву, і, незабаром, він почав свою професійну кар'єру.

Бог привів Геру до великих спортивних досягнень.

Як півзахисник клубу Ferencvaros Гера тричі був названий Угорським гравцем року. Він також грав за професійні клуби в Англії і вигравав чемпіонати.

У Золтана і його дружини, Таймеї, двоє дітей. Вони зустрілися в церкві, але вона знала про його проблеми в минулому і спочатку не довіряла йому.

Вона сказала: «Я знала Золтана, як футболіста, але не особисто, і я знала, що до того, як він став християнином, він був дуже поганим хлопцем. Він був дуже агресивним. Я не була впевнена, що життя Золтана повністю змінилося. Ми почали зустрічатися, і незабаром я зрозуміла, що він змінився, і Бог врятував його життя». Золтан і Таймея вже 13 років одружені.

Вони принесли християнство в великий спорт, який відчайдушно потребує його. Але, в першу чергу, Золтан Гера - приклад для всіх нас в тому, що не має значення, наскільки безнадійним, на нашу думку, стало наше життя, за Богом буде останнє слово.

«Для Бога немає нічого неможливого», - сказав Гера. «Він може змінити тебе, коли тобі 60 чи 70, чи 50 років. Це не має значення. Моє життя - приклад того, що ніколи не пізно почати все спочатку».