Богослуження з нагоди урочистості Божого Тіла Папа проведе в Остії
  • Суб, 28/04/2018 - 22:23

Префектура Папського Дому повідомила про те, що у неділю, 3 червня 2018 р., в урочистість Найсвятіших Христових Тіла і Крові, Папа Франциск відслужить Святу Месу на площі перед парафіяльним храмом святої Моніки в приморському містечку Остії, що входить до агломерації Риму. Після Євхаристійного богослуження відбудеться процесійна хода з Найсвятішими Тайнами до парафіяльного храму Пресвятої Богородиці ді-Бонаріа, яка завершиться благословенням.

Урочистість Найсвятіших Христових Тіла і Крові відзначається у четвер другого тижня після П’ятидесятниці. На цей день вона припадає й у Ватикані, але в багатьох країнах світу, включаючи Італію, свято переносять на наступну неділю. Серед звичаїв, пов’язаних з цим святом, є процесійна хода вулицями міста з Найсвятішими Тайнами, яка завершується Євхаристійним благословенням.

Попередніми роками Святіший Отець Святу Месу з цієї нагоди очолював на площі перед катедральним собором Римської дієцезії – базилікою святого Івана на Латерані, по завершенні якої відбувалася процесійна хода до базиліки Пресвятої Марії (Santa Maria Magiore).