Бомби вже всередині Ватикану - Папа Франциск
  • Чтв, 02/10/2014 - 02:06

«Поділ у християнській спільноті є важким гріхом, є справою диявола» - так 30 вересня у своєму Твітері висловився Папа Франциск. На цю тему Святіший Отець говорив також з ватиканською жандармерією під час суботньої зустрічі з нагоди свята їх покровителя.

У проповіді під час Літургії у каплиці Губернаторату Держави Ватикан Папа говорив про поширену останнім часом в медіа чутку про посилені заходи безпеки у Ватикані. На його думку, справжньою і найстрашнішою «бомбою», яка нам загрожує, є «кукіль пліток  і поговірок», який сіє сатана. Для цього диявол використовує як «мирян, так і священиків, єпископів, кардиналів чи монахинь. Ви, охоронці, пильнуєте двері і вікна, щоб не пропустити якоїсь бомби. Але скажу вам одну сумну річ: бомби вже всередині Ватикану, і то бомби дуже небезпечні. Це плітки, зерна кукілю, які знищують життя» - сказав Папа до жандармів.

Франциск додав, що навіть якщо якісь поголоски і містять правду, то не завжди вона призначена для публічного виявлення. «Будьте стражниками пліткарів» - сказав Святіший Отець ватиканським жандармам.