Борис Джонсон перейшов дорогу ЛГБТ спільноті, заявивши що існує лише дві статі
  • Втр, 28/06/2022 - 13:53

Провідна ЛГБТ організція накинулася на Бориса Джонсона за те що він константував біологічний факт про те, що "жінка не може народитися з чоловічими статевивми органами".

 

Під час його недавнього візиту в Руанду, прем'єр-міністра Великобританії попросили прокоментувати рішення, прийняте Міжнародною Федерацією плавання FINA, щодо заборони спортсменам-трансгендерам, які змінили стать, брати участь у змаганнях серед жінок.

"Я не вивчав його докладно, але не бачу причин для незгоди з цим рішенням", - заявив Джонсон журналістам.

Коли його запитали, чи можна віднести людину, народжену з ознаками чоловічої статі, до категорії жінок, Джонсон відповів: "Ні".

Консервативний прем'єр-міністр погодився із заявою про те, що для збереження справедливості в різних сферах життя враховувати різницю між жінками і "транс-жінками".

Однак його коментарі не були добре сприйняті відомою ЛГБТ організацією Stonewall, яка звинуватила Джонсона в політичній зраді.

Поточні дебати про трансгендерів стали гострою темою на порядку денному у Великобританії та у всьому світі, а міжнародні спортивні федерації адаптували свої правила, які тепер виключать зі спорту чоловіків, які змінили гендер, таких як спортсменка Лія Томас, яка тепер повинна буде плавати в окремій "відкритій" категорії, а не в жіночих змаганнях.