Босі Кармеліти в Україні мають нового провінціального Делeгата
  • Пон, 15/05/2017 - 14:03

Від 24 квітня по 3 травня у Вадовіцах (Польща) відбувалась ІХ Звичайна Капітула Краківської Провінції Ордену Босих Кармелітів. У ній брали участь 30 монахів з Польщі, США, України, Словаччини, Німеччини, Бурунді та Руанди. Україну представляли о. Юзеф Кухарчик OCD з Бердичева та о. Бенедикт Крок OCD з Києва. Засідання Капітули мали на меті спільне прийняття рішень щодо найважливіших викликів, які постають перед Провінцією. Крім того, це був час вибору нових головних настоятелів Провінцій та монаших спільнот.

Новим Провінціалом було обрано 45-річного о. Тадеуша Фльорка OCD, це його друга каденція, що триватиме 3 роки. Отець Тадеуш перші монаші обіти склав 1992 року, священицькі свячення прийняв 1998 року.

Отець завершив навчання за спеціальністю психологія у Григоріанському Папському Університеті в Римі, довгий час відповідав за формацію кармелітських семінаристів у Кракові. 

Провінціальним Делегатом в Україні на найближчі 3 роки було обрано 39-річного отця Юзефа Кухарчика OCD. Перші монаші обіти він склав у 1998 році, священицькі свячення прийняв у 2004 році.

Говорячи про свої враження про працю під час Капітули отець Юзеф підкреслив надзвичайну братерську атмосферу, яка там панувала, а також багатство досвіду життя своєю харизмою кармелітів у різних куточках світу. «Я помітив надзвичайну зацікавленість моїх співбратів теперішньою ситуацією в Україні. Слухаючи інформацію про життя людей та Церкви в Україні, вони були вражені, адже в польських ЗМІ зараз мало говорять про те, що насправді відбувається за східним кордоном. З радістю мої співбрати сприйняли новину про стрімкий розвиток Всеукраїнського санктуарію Матері Божої Бердичівської, що все більше людей і груп поспішають відвідати і помолитись в цій святині», - зазначив провінціальний Делегат.

Огортаймо молитвою всіх отців босих кармелітів, які працюють на землі Шевченка та їхнє служіння.