Боснійський кардинал: проблеми католиків у Боснії та Герцеговині не вирішуються
  • Суб, 24/02/2018 - 14:50

У своєму інтерв’ю боснійському виданню «Dnevni Avaz» сараєвський кардинал Вінко Пулічь зазначив, що головною проблемою католиків у цій країні є те, що їхні проблеми не вирішуються. Кардинал також зазначив, що у часі нещодавньої зустрічі з Святішим Отцем він проінформував Папу не тільки про проблеми Церкви у цій балканській країні, а також і про загальний стан боснійсько-герцеговинського суспільства.

Кардинал зазначив, що кількість католиків у Боснії і Герцеговині невпинно зменшується і причиною такого стану є чисельні фактори як внутрішньої політики так і міжнародної обстановки.

Кардинал Пулічь зазначив, що на сьогоднішній день неможливо говорити про покращення ситуації у Боснії і Герцеговині, а навпаки висловив жаль, що ситуація тільки ускладнюється.  Кардинал зазначив, що однією з причин погіршення стану в країні є безвідповідальність політиків, які забули про свій народ, а змагаються виключно за свої особисті та вузькопартійні інтереси.

Сараєвський кардинал зазначив, що проблеми католиків у Боснії і Герцеговині не вирішують, а спроби хоч якось зарадити ситуації просто ігноруються владою. Дискримінація католиків продовжується. На думку кардинала це є небезпечним не тільки для католицької спільноти країні, але й для боснійського суспільства в цілому.