Боснійський кардинал закликав католиків країни декларувати себе католиками
  • Птн, 30/08/2013 - 16:55

Верхньобоснійський (Сараєвський) Архиєпископ кардинал Вінко Пуліч закликав католиків Боснії і Герцеговини достойно виконати свій громадянський обов’язок в часі запланованого владою країни перепису населення і відкрито, без страху вписати себе католиками. Влада Боснії і Герцеговини планує з 1 по 15 жовтня цього року провести перепис населення. Це буде перший перепис населення після кривавої війни 90-х років ХХ століття.

Окрім цього, католицький єпископат Боснії і Герцеговини  розіслав звернення до вірних з цього питання по усіх католицьких парохіях країни, зобов’язавши парохів докласти усіх зусиль, щоб усі вірні Католицької Церкви у Боснії і Герцеговині були поінформовані про зміст цього звернення.

У своєму зверненні єпископат нагадує вірним, що свідчити свою приналежність до католицької віри є моральним зобов’язанням кожного католика.

Католики Боснії і Герцеговини, які проживають на теренах з сербською православною та мусульманською більшістю, усе ще відчувають страх і непевність за своє життя, тому невелика частина їх боїться відкрито декларувати свою приналежність до Католицької Церкви.

За матеріалами ika.hr