Бойовики “ЛНР” зчинили погром у домі молитви баптистів у Брянці
  • Чтв, 27/09/2018 - 11:26

Озброєні бойовики окупаційної влади Луганщини захопили дім молитви євангельських християн-баптистів у місті Брянка, вигнали усіх віруючих і влаштували погром.

Цю інформацію підтвердили Інституту релігійної свободи в керівництві ВСЦ ЄХБ та прокоментували поточну ситуацію.

Наразі бойовики “ЛНР” звільнили церковну будівлю після того, як з’ясували, що вона є приватною власністю одного із віруючих, та перевірили відповідні документи. Перед тим, як залишити дім молитви, представники окупаційної влади все в ньому перевернули, повідомили ІРС віруючі.

Ця церква всю війну роздавала безкоштовно воду та їжу. Сотні людей приходили по воду та їжу в найбільш критичний час. Навіть до тепер, церква приймала і давала притулок нужденним незалежно від релігійної і національної приналежності, – наголосив волонтер і пастор євангельської церкви у Слав’янську Петро Дудник.

Нагадаємо, що у липні 2018 року окупаційна влада Луганщини оголосила церкви євангельських християн-баптистів “екстремістськими”, а їхню діяльність – “деструктивною”. Церкву звинуватили в ухиленні від “обов'язкової перереєстрації”.

Раніше, 27 березня, проросійські бойовики розграбували будинок молитви євангельських християн-баптистів в місті Стаханові Луганської області.

Як повідомляв ІРС, окупаційна влада непідконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей продовжує релігійні переслідування. Зокрема, підконтрольні Росії окупаційні адміністрації вимагають від релігійних організацій пройти процедуру перереєстрації, погрожуючи конфіскацією церковного майна. Водночас, окремі релігійні громади вже зазнали свавільних обшуків, пограбування чи повного закриття храмів і молитовних будинків.