Бойовики на Донеччині закатували двох дияконів та двох вірян Церкви ХВЄ
  • Срд, 16/07/2014 - 13:16

«Стало відомо від наших братів з Донеччини, що від рук сепаратистів загинули два диякони Церкви ХВЄ «Преображення Господнє» м. Слов’янськ, а також ще двоє синів пастора цієї церкви Олександра Павенка», - повідомив старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко.

Так звані «ополченці ДНР» увірвалися до приміщення церкви «Преображення Господнє» після богослужіння 8 червня, на свято П’ятидесятниці і заявили, що заарештовують дияконів Володимира Величка і Віктора Брадарського, а також двох дорослих синів старшого пастора - Рувима та Альберта Павенків (очевидно їх метою було захопити також і самого Олександра Павенка, якого, на щастя, в той момент у приміщені вже не було – разом з молодшими дітьми йому вдалося виїхати із міста). Терористи інкримінували християнам злочин проти ДНР, а саме – підтримку Української армії.

Більше місяця сім’ї служителів з нетерпінням і тривогою чекали, поки захоплених відпустять із полону. У Володимира Величка вдома залишилася дружина та восьмеро дітей, у Віктора Брадарського – сім’я, в якій троє дітей. Один із братів Павенків був ще неодружений, у іншого залишилася дружина.

Як виявилося, служителів катували і позбавили життя уже наступного дня – 9 червня (за свідченням одного із заступників прокурора Слов’янська, якому вдалося втекти із полону ДНР, він чув крики братів, яких під час допиту піддавали тортурам). Нині тіла загиблих знаходять в одній із братських могил, разом з двома десятками інших закатованих і очікують на ексгумацію, розпочати яку стане можливим, коли в області запрацює легітимна влада і відновлять роботу всі необхідні структури.

«Керівництво Всеукраїнського Союзу церков ХВЄ України висловлює глибоке співчуття сім’ям невинно вбитих братів та звертається до усіх небайдужих християн молитовно підтримати їхні родини у цей надзвичайно складний час» - зазначив Михайло Паночко.