Бойовики захопили Донецький християнський університет
  • Птн, 11/07/2014 - 10:52

Озброєні люди з розпізнавальними знаками «Донецької народної республіки» 9 липня в'їхали на територію Донецького християнського університету. Найімовірніше, інфраструктура університету необхідна бойовикам для розквартирування власних збройних сил і боєприпасів, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Іnvictory.

Донецький Християнський Університет (ДХУ) - один з найбільших і авторитетныших вищих християнських навчальних закладів. Університет є одним із засновників Євро-Азійської Акредитаційної Асоціації. У структурі ДХУ входить дитячий виховний центр, загальноосвітня школа «Глорія», семінарські та університетські програми (з теології, місіології, психології, англійської філології, журналістики).

Загальна площа Донецького християнського університету складає 8,5 га. Серед ресурсів ДХУ тренажерний зал, спортивний майданчик, кафе, їдальня, сучасний кампус для навчання та проживання, комп'ютерна лабораторія.

Інформації про наявність заручників і постраждалих поки немає.

Раніше неодноразово повідомлялося про захоплення проросійськими сепаратистами храмів, будівель і духовенства різних конфесій, крім Московського Патріархату.