Божа любов сильніша від зла та від смерті. Великоднє послання Папи Франциска
  • Нед, 31/03/2013 - 14:32

«Що означає, що Ісус воскрес? Це означає, що Божа любов є сильнішою від зла та самої ж смерті, означає, що Божа любов може перемінити наше життя, заквітчати пустельні простори, які існують у нашому серці», – на цьому наголосив Папа Франциск у цьогорічному великодньому зверненні, яке він виголосив опівдні, 31 березня 2013 р., з лоджії Ватиканської базиліки. Перед тим, вранці, на площі Святого Петра, він відслужив ранкову Святу Месу Христового Воскресіння.

Звертаючись до кількохсот тисяч вірних, зібраних на площі, та до мільйонів телеглядачів, Святіший Отець зазначив, що нагода донести їм цю радісну звістку, що Христос Воскрес, є для нього причиною великої радості. За його словами, ми також, «подібно до жінок-учениць Ісуса, які йшли до гробу та знайшли його порожнім, можемо запитати себе, яке значення має ця подія?»

«Ісус, – сказав Папа Франциск, – не повернувся до попереднього життя, до життя земного, але увійшов у славне Боже життя, увійшовши туди з нашою людською природою, відкрив нам майбутнє надії». І Пасха є саме тим звільненням людини від гріха та зла, яке, однак, повинно здійснюватися повсякчасно, в конкретній дійсності нашого існування.

Вселенських Архиєрей звернувся з побажанням миру до народів світу, звертаючи особливу увагу на регіони та країни, де досі не припиняється кровопролиття, породжене ненавистю та егоїзмом. Побажав миру «для всього світу, ще досі дуже розділеного жадібністю тих, хто шукає легкої наживи, зраненого егоїзмом, який загрожує людському життю та сім’ї, егоїзмом, який не припиняє торгівлю людьми, рабства, найбільш поширеного у цьому двадцять першому столітті», а також згадав про тих, хто постраждав від стихійних лих і закликав шанувати сотворений світ.

Далі Святіший Отець уділив урочисте благословення.

Джерело: Радіо Ватикан