«Божі дороги інші, як людські міркування й планування», - Митрополит Львівський
  • Пон, 22/04/2013 - 10:00

У п'яту неділю Великого посту, 21 квітня, Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський,  відвідав з пастирським візитом парафію Святого Василія Великого, що в Шевченківському протопресвітеріаті (м. Львів, вул. Стельмаха, 3).

Архиєрей очолив Божественну Літургію та виголосив проповідь.

У своєму слові владика Ігор закликав іти дорогою Христа: терпіння й служіння, не розпорошуючись на примарну людську славу. За словами Митрополита, це б перемінило світ. «Ось, людська неміч: не служити, лише вказувати та виявляти невдоволення іншими. Світ би дуже змінився, коли б слова Спасителя люди прийняли до серця й радо виконували їх», ─ зазначив проповідник.

Владика Ігор влучно підкреслив: «Якщо б кожна людина ставила себе нижче свого ближнього, тоді сама ця постава свідчила б про повагу, щирість, великодушність та любов до ближніх. Христос вказував на це, пропонував служити й не очікувати, щоб нам хтось послужив».

Водночас Митрополит, аналізуючи гріховний спосіб життя людини, наголосив: «Вигідне й безжурне життя, часто шкодить людській душі, яка поволі віддаляється від Бога, забуває про нього, про відповідальність за своє життя, про Божий суд, вічне щастя чи покарання».

«Тому Ісус Христос, а він - чистота й правда, звертав увагу своїм апостолам, що йому, а разом з ним й усім нам, необхідно терпіти, бути покірними та простими слугами, бо в такий спосіб освячується душа й приготовляється довічного щасливого життя. Іншої дороги немає!» ─ підсумував проповідник.

Після завершення Архиєрейської Божественної Літургії о. Михайло Розпендовський, адміністратор храму, подякував Митрополитові за спільну молитву та батьківську опіку.

На завершення пастирського візиту Митрополит поблагословив усіх вірян та окропив свяченою водою.

Джерело: http://www.ugcc.lviv.ua