Брат Бенедикта XVI розповів про подробиці відставки Папи
  • Срд, 31/07/2013 - 20:20

Папа Франциск був для його попередника "чистим аркушем". Бенедикт XVI ніколи не говорив про Хорхе Маріо Бергольйо, розповів о. Георг Ратцінгер в інтерв'ю 23 квітня 2013р., узятому німецьким журналістом Міхаелем Хаземаном, опублікованому в його книзі "Папа Франциск. Спадок Бенедикта XVI і майбутнє Церкви" (Papst Franziskus. Das Vermächtnis Benedikts XVI. Und die Zukunft der Kirche), що вийшла 31 липня в Мюнхені. "Я думаю, що він не знав його, можливо, лише поверхово", - сказав брат Папи-емерита, якого цитує німецьке католицьке інформаційне агентство "KNA". На питання про те, чи Бенедикт XVI вітає зміни у Ватикані, прелат заявив, що його брат "ніколи не говорить про це, бо не хоче ставати на шляху свого наступника і приносити йому труднощі або проблеми". О. Ратцінгер зізнався, що Бенедикт XVI дуже цінує Франциска.

Прелат заявив, що відставка стала для Бенедикта XVI "великим звільненням". Тепер "він відчуває полегшення і, здається, поступово відновлює сили". Розчарування з приводу скандалу "Vatileaks" не зіграло ролі у рішенні 89-річного Понтифіка. Неправда також, що Бенедикт XVI впішов у відставку, боячись інсульту. О. Ратцінгер також заявив, що у його брата "немає жодного гострого захворювання".

Священик сказав, що рішення Папа на пенсії прийняв після повернення з Мексики в кінці березня 2012р. Лікарі відмовляли його від ще однієї подібної подорожі. Але оскільки були заплановані Всесвітні дні молоді в Бразилії і візит на Філіппіни, "він порахував правильним більше не залишатися на посту". Виклики, що стоять сьогодні перед Первосвящеником, значно більші, ніж це було ще 50 років тому. В актуальній ситуації потрібно працювати в повну силу, і не може бути так, як це було раніше: просто відійти від обов'язків, перебуваючи на посаді, - пояснив о. Георг Ратцінгер позицію свого брата. За словами прелата, Бенедикту XVI більше нічого писати: "його літературна робота завершена, не буде ніяких подальших видань».

За матеріалами http://be.radiovaticana.va